"Újfaluban nem lehet semmit csinálni" - december

Eljött a december, vége a no shave novembernek, már várjuk a Télapót (hozzám a Télapó jön, hozzátok menjen csak a Mikulás), aztán jöhet a Karácsony meg a Szilveszter. Akinek ez nem elég, az egyrészt telhetetlen, másrészt a városban biztos talál valami remek programot, hiszen én csak azokat szedtem össze amelyeket érdekesnek, esetleg fontosnak találok. Decemberben sem fogunk unatkozni, ez biztos!

December 9: Lélek(sz)építés könyvbemutató @ Művelődési Központ

Egyre több a könyvbemutató a városban, ami király! Halász Krisztina könyve kerül majd a középpontba és magával a szerzővel Muraköziné Kiss Ildikó és Kocsis Csaba fog beszélgetni. Maga a téma teljesen idegen tőlem, hiszen ”kozmetikai kérdéseket fognak joggal feszegetni” (pacsi, annak aki tudja kitől idéztem), de lesz szó még önfejlesztésről, ami most nagyon modern dolognak számít. Lányoknak talán érdekes lehet a dolog, addig mi férfiak a Parolában leszünk.

December 12: Zenevonat @ Berettyó Retro Klub

Figyelem, figyelem! A vágányok mellett most kivételesen nem kell vigyázni! Ökrös Éváék tartanak önálló koncertet a Berettyó Retro Klubban, a saját dalok mellett, most is felcsendülnek meg a klasszikus blues és rock remekművei. A koncert időtartama is felér majd egy szokásos késésben lévő MÁV-os vonattal, szóval nem lesz hiány semmiből.

Decemeber 18: STAR WARS – ÉBREDŐ ERŐ PREMIER!!! @ Makk Kálmán Mozi

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban… Na kb már itt libabőrös leszek, mikor meglátom majd a mozivásznon. Közel 10 év után újra kapunk Star Wars filmet, és szerintem hatalmas dolog, hogy itthon is a premier napján nézhetjük meg. Látványos, kalandos filmre számítok, de lehet, hogy túl magasak az elvárások, na de mindegy is, a Star Wars témát egy Cinemakk adásban boncolgatom majd jobban.

December 19: Gikszer búcsúbuli : ( @ Parola

Régen volt már Gikszer koncert ez tuti, de a jó hír az, hogy most lesz, a rossz hír, hogy az utolsó. Szomorú, hogy a régi bandák közül (bocs srácok :D) mára csak egy maradt meg, a Szelephézag. A nagyobb baj talán az, hogy az új bandák száma sem nőtt meg az utóbbi időben. A Gikszer ska-punk zenéje mindenképpen hiányozni fog a helyi zenei életből, de próbálok optimista lenni, hiszen a Plutóból is kaptunk annó egy HopeToBelieve-t és egy Gatsunamit, szóval remélem a Gikszerrel is hasonló lesz a helyzet. A koncert amúgy ingyenes lesz, szóval töltsük meg a Parolát és bulizzuk végig az összes számot utoljára!

December 25: Metál Karácsony @ Kulacs

Aki megunta a Reszkessetek Betörők maratont és már az összes ajándékát kibontotta, az nem unatkozhat Karácsonykor sem, hiszen a Kulacsban lesz egy kis rockoskodás. A lineup eddig nincs teljesen felfedve, eddig tuti nevek a Szelephézag és a Benzin. Az esemény nevét furcsának találom, hiszen a Szelephézag műfaját tekintve punk, a Benzin pedig valamiféle hard rock Alice in Chains hatásokkal. Persze ez csak külsőség, és csak nekem szúrnak szemet az ilyesmik, de persze még az is lehet, hogy a harmadik zenekar valami király metálbanda lesz. Meglátjuk!

December 29: Meghívásos Retro Lan Party @ Parola

Igazából nem egy nyílt esemény, csak gondoltam megosztom veletek, hogy lesz egy ilyen is. Még az őszi szünetben hoztunk össze teljesen random egy COD 4 partit, de már ott terveztük, hogy komolyabban is működhetne a dolog. Régebbi játékokban gondolkozunk elsősorban tekintve, hogy nem vagyunk nagy gémerek, nem számítógépbe öljük a pénzünk túlnyomó részét (hanem gitárra, bakelitre, sörre), olyanokra gondolok itt, mint például a Warcraft 3, az Unreal Tournament, és a már említett COD4.