"Újfaluban nem lehet semmit csinálni" - november

Kicsit becsökkentem az utóbbi időben, sajnos nem csak a posztokat illetően, hanem más téren is. Szomorú dolog, de próbálok szépen lassan kilábalni a dolgokból és behozni a lemaradást. Ahogy az észrevehető, elkezdtem rovatokban gondolkodni és most is egy ilyet hoztam nektek. Ha egy szóval kéne leírnom, talán a programajánló lenne a leglogikusabb, mert hát az is. Nem foglalkoztam most azzal, hogy van-e az eseményeknek köze a Parolához, szimplán összeszedtem azokat a programokat, amik talán érdekelhetik a mi közönségünket is.

November 6-7: Parola Weekend

Jó kezdése lesz a hónapnak, hiszen már az első hétvégén elég kemény bulira számítok. Elég vegyes lesz a felhozatal, de nincs is ezzel semmi baj, jó bandákat fogunk látni. Lesznek ismerősebb arcok, akik már ismerik a helyet és egész jó bulikat csináltak, ide tartozik az Angertea, a Billog és a Testify. A Hot Beaver, a Dungaree és a Kazah azok, akik még nem játszottak nálunk, de én például kíváncsian várom mit hoznak össze (pláne a Kazah-ot, hiszen ex-Abiocore tagok is játszanak benne). Metálban nem lesz hiány ez biztos, talán két napig tömény lesz, de mindenki találni fog kedvére valót, aki ilyen körökben mozog.

November 13: Konditermek Éjszakája @ Civil Udvar, Bihari Szabadidő és Sportegyesület

Civil Udvaros szomszédaink, a Bihari Szabadidő és Sportegyesület csatlakozott az Országos Konditermek Éjszakájához, így Berettyóújfaluban is lesz lehetőség nyomni a súlyokat egész este. Este 6-tól várják az érdeklődőket Ungai Jánosék, remélhetőleg a péntek 13 nem egy rossz ómen.

November 14: Funktasztikus, Hírwevők, Senkik @ Kulacs

A Kulacsban egész sokszor vannak rapbulik és a fellépők is általában teljesen rendben vannak. Novemerben egy kicsit többet kapnak az érdeklődök mint máskor, hiszen a nagynév Funktasztikus lesz, de jönnek még Hírwevőék is, valamint az általunk is támogatott helyi performansz, a Senkik is nyomnak majd pár trekket a bulin. Igazi underground hangulat lesz várható, szóval aki bírja a géppuska szájú rappereket, feltétlenül nézzen le!

November 15: Kerékpár festés @ Ethna

Ezt az eseményt, csak Facebookon láttam, de gondoltam érdemes ide betenni, mert tök jól hangzik. A szentmártoni Ethna kerékpárüzletben ingyen lefestik a bicajodat, ha egy komplett szervízeléssel készülsz a télre. 70 szín közül lehet választani szóval, ha a szombat esti buliban a biciklid húzná a rövidebbet, tudd hová kell menni másnap. Érdemes átnézetni a bringákat így a hideg előtt, mert télen veszélyes lehet a tekerés!

November 20: Diktátor, Havaria Honkakka, Kabinláz @ Kulacs

Szintén koncert, szintén a Kulacsban. A Derzsi vezér látogat el városunkba a Diktátor zenekarral, de gondolom jönnek majd a gyilkos macik is. A püspökladányi Kabinláz és a helyi Havaria Honkakka lesznek az előzenekarok. Mindegyik banda többször járt már nálunk, szóval nem hinném, hogy a bandákat vagy a közönséget nagy meglepetések érnék.